FRANÇA 2011. Anduze, Bambouserai, Gorges de l`Herault


Escapada al departament del Gard, al poble d'Anduze, a la Bambouserai i a les Gorges de l'Hérault.

Les nostres fotos del Picassa : aquí

El nostre allotjament : Camping Le Bel été, situat a l'entrada del poble, prop el riu i en un entorn molt tranquil.
GPS del càmping : 44º02'18''N 03º59'39''E . Google maps : 44.039093 , 03.990333
Mapes : aquí i aquí

L'estada :

Anduze ( info , en word ), és una petita ciutat, porta d'entrada a la regió del Cévennes , cadena muntanyosa del centre-sud de França , englobat dins una àrea muntanyosa més gran anomenada "Massif Central ". El Cévennes abarca quatre departaments, el Gard, el Lozère, l'Ardeche i el Haute-Loira. Anduze i els seus voltants estan dins el departament del Gard.
El petit poble d'Anduze es pot recòrrer en poc temps .

A poc més de tres quilòmetres d'Anduze hi ha un parc creat al 1856, format bàsicament per Bambú o canya americana , el nom del parc és " La Bambouseraie " .
L'horari d'estiu és de 9.30h a 19h. El preu d'entrada és de 8 € adults i 4.50 € nens. Per fer un bon recorregut cal un mínim de 1.5 h.
Info aquí .
La visita es fa seguint un circuit ja marcat, passant per diversos espais, com el de les sequoies, el de bambús gegants, l'espai zen, una àrea amb jardins acuàtics, un laberint , una zona de bonsais,,,etc. Hi ha un aparcament gratuït a l'entrada, i una botiga de venta de plantes i records.

Molt a prop de l'entrada al parc hi ha una de les parades del tren turístic anomenat " train à vapeur des Cévénnes ".

La ruta des d' Anduze a St Jean du Gard, passant per la vall de Mialet, és molt bonica. La carretera és la comarcal D50 , que voreja el riu Gardon , on en aquesta zona forma congostos i gorges que val la pena veure. Al llarg de la ruta es trobem llocs de lloguer de caones, per practicar escalada, ...

Al uns 10.5 quilòmetres d'Anduze es troben les coves de Trabuc , " Grottes de Trabuc ", . Per anar-hi cal desviar-se poc més d'uns 2.5 quilòmetres de la D50, agafant la D129 .
El seu nom li dóna el Trabuc , arma que es fèia servir en temps passats pels bandits i saltajadors de camins de la zona i que utilitzaven la cova com a refugi.
Té uns 1200 metres de galeries i amb la seva visita permet descubrir roques formades per diferents metalls, el que fa que hi hagi una gran diversitat de colors . També s'hi visita una sala anomenada "dels 100.000 soldats " que avui encara és un misteri el cóm es va formar el conjunt de petites formacions de stalagmites que vistes semblen un exercit .
El preu entrada és de 8.80 € adults i 5.60 € nens i està obert de 10.30 h a 17.30 h.

Dins la ruta cap a St Jean du Gard , cal fer una parada al " Pont des Camisards ", construït en època del regnat de Louis XIV, durant la " Guerra dels camisards ", protestants francesos ( huganots ) que es van aixecar contra el rei .

També cal fer una parada al " Pont des Abarines " , a uns 5 quilòmetres de l'altre pont , i a uns 13 de St Jean du Gard . Fou inaugurat al 1900, i reformat completament al 2007 . Sota el pont hi passa el riu Gardon, amb nombroses piscines naturals i gorges aptes pel bany.

St Jean du Gard és una petita població de pas, punt de partida de nombrosos llocs turístics , peró sense massa interés . Emprenem la tornada a Anduze agafant la carretera D907 que voreja el riu Gardon per l'altra riba.

Informació en Word : aquí

De tornada a casa , ens desplacem des d'Anduze al petit poble de Saint Bauzille de Putois, al departament de 'Hérault , per fer un petit recorregut amb canoa pel riu Hérault ( en català Erau ), amb l'empresa " Canoë le Moulin ".
Més informació en Word : aquí

ESCAPADA A ITALIA. JUNY 2011


Una petita escapada de 4 dies pel nord d'Itàlia , visitant Verona, Màntua, Venècia i el LLac di Garda.
La zona es situa dins l'anomenada Pianura Padana, a la regió del Vèneto.
(Informació aquí ).
Aterrem al petit aeroport de Bergamo, anomenat Orio al Serio , codi BGY , a uns 4.5 quilòmetres del centre, i a uns 45 de la ciutat de Milà.
Ens allotgem a la ciutat de Verona , a uns 115 quilòmetres de l'aeroport de Bergamo, a la Residence Viale Venezia , a travers de Booking . Un hotel correcte sense gaires pretensions, amb àmplies habitacions i una minúscula cuina amb només l'imprescindible per escalfar al microones i menjar. Està allunyat del centre, encara que caminant uns 2.5 quilòmetres et situes al centre històric de Verona.
VERONA


Verona és una ciutat ideal per passejar a peu pel seu nucli històric , doncs no és excessivament gran i en canvi és molt agradable i còmoda per al passeig . No cal aventurar-se en cotxe pels carrers del nucli antic, doncs són estrets, molts de sentit únic i d'altres només de vianants.
Hi han molts aparcaments a les rodalies... aixó si , molt cars , ja que la majoria volten els 2 € /hora.
Verona és molt més que la seva "Arena " i la casa de "Giulietta ", passejant es descubreixen racons plens d'encant.
No cal perdre's el passeig a tot el llarg del riu Adige, des de la porta del Ponte Pietra fins al pont Giuseppe Garibaldi, ni tampoc tota la plaça Brà ( Piazza Brà en italià ), i menys tot el recorregut a peu per la Via Mazzini , un carrer ple de cares botigues i molt d' ambient, que va des de plaça Brà fins a la zona de la plaça Erbe, on hi ha la majoria dels edificis més històrics de la ciutat , i el que podriem anomenar " cor " de la ciutat.
Si es vol entrar a la majoria dels llocs , surt a compte comprar la Verona Card, una tarjeta que dóna accés a gairebé tots els llocs turístics , per un preu de 15 € i vàlid per dos dies.

Word amb la nostra ruta per la ciutat : aquí
Les nostres fotos al Picassa : aquí

Pàdua ( Padova )
Teníem pensat visitar la ciutat de Pàdua , Padova en Italià, però ens va faltar temps.
Tota la informació recollida està en un document word : aquí

Màntua ( Mantova )


Màntua té un casc històric que es pot recòrrer perfectament en mig dia, no cal més . No té ni el "glamour " ni la conservació del seu casc històric com té la ciutat de Verona, de la que dista uns 45 quilòmetres .
Té la denominació de Ciutat Patrimoni de la Unesco, per la seva arquitectura medieval , i cal visitar la plaça Sordello, amb el Palazzo Ducale i la catedral , enfilar fins a la plaça Erbe on hi ha la basílica de Sta Andrea, la Torre del rellotge i l'església paleo-cristiana de St LLorenç , i el Palazzo del Podestà.
També és magnífic enfilar tota la Via Mincio, i aparcar per caminar pel llarg passeig que voreja el llac artíficial que forma el riu Mincio al seu pas per la ciutat.
Word amb la nostra ruta per la ciutat : aquí
Les nostres fotos al Picassa : aquí

Venècia

Les nostres fotos al Picassa : aquí
Venècia és un món apart . Caldría visitar-la amb calma, perquè té racons inoblidables.
Peró nosaltres només disposavem d'un sol dia, així que vam aparcar el cotxe al Garage Comunale, a la Piazzale Roma . Aparcar tot el dia costa uns 25 € .
Al mateix garatge hi ha una oficina de turisme, i una guixeta per comprar un abonament de 24 hores per anar amb vaporetto amunt i avall , amb un cost de 16 € per adult .
També ens vam fer amb un bon mapa de la ciutat.
El vaporetto que vam agafar per anar fins a la plaça Sr Marco passa per la Giudecca i l'Isola di San Giorgio Maggiore .
Un cop a terra ferma, ens vam deixar portar per carrers i carrerons , agafar diverses vegades el vaporetto per anar i tornar dels llocs, passejant tot el dia fins al vespre.
Vam menjar " pizza al taglio ", veure un Spritz i cervesa, ... i delectar-nos amb els seus gelats.

webs :

mapes :

Lago di Garda


El llac di Garda té uns 370 quilòmetres quadrats, i s'esten dins les regions del Vèneto, Trentino i LLombardia.
Nosaltres vam començar la volta al llac pel poble de Garda, on cal visitar la Punta San Vigilio, que encara que és un lloc privat, es pot anar fins al bar de la punta i admirar el paisatge.
Vam passar per Torri del Benaco, magnífic amb el seu passeig marítim i el seu castell , pel pobles de Malcesine i Torbole , amb la vall del Sogno entre ells, i fins arribar a Riva del Garda, on ens vam desviar uns quilòmetres de la carretera Gardesana que dóna la volta al llac , per visitar una cascada anomenada Cascata Varone, a Tenno.
De tornada a la carretera Gardesana , recorregut fins a Limone sul Garda, i enfilar la carretera SP 115 I SP 38 fins al poblet de Vesio, i pel camí admirar el llac des dels miradors , per després baixar en direcció al llac pel congost del riu Brasa, passant per una espectacular carretera anomenada "forra Brasa ".
Una vegada a nivel del llac, tornem a la carretera Gardesana, i passem de llarg Campione i altres pobles per anar fins a Sirmione , al la part sud del llac,
Sirmione és un poble situat en una mena de península dins al llac, amb una magnífica entrada al seu casc històric per la porta de les muralles del castell Rocca Scaligera, que domina tot el poble.
Els seus carrers i carrerons estan plens de turistes i de botigues . També cal visitar la seva punta , on hi ha unes ruïnes anomenades "Grotte di Catullo " amb una vista espectacular al llac.
Per anar-hi, es pot arribar caminant o bé amb un trenet ( preu 1 € per adult ) . L'entrada a les ruïnes val 4 € adults.
També si es visita a l'estiu, es pot fer un bany en una petita zona d'aigues termals, que venen del luxós complex Spa Terme di Sirmione, i que està situat al passeig de vianants que voreja la riba del llac des del castell fins a la zona de les ruïnes .

Word amb la nostre ruta : aquí
Les nostres fotos del Picassa : aquí